RI&E

Risico Inventarisatie & Evaluatie

Een RI&E staat voor Risico Inventarisatie en Evaluatie. Een risico-inventarisatie en -evaluatie is een in de Nederlandse Arbeidsomstandighedenwet genoemde handleiding die veilig en gezond werken bevordert.

De RI&E is een handleiding om gericht de arbeidsomstandigheden te verbeteren. De arbeidsrisico’s worden beoordeeld, gewogen en uiteindelijk met een prioriteit benoemd in een Plan van Aanpak (PvA).

In het PvA staan welke maatregelen de werkgever gaat nemen om de risico’s te verminderen en daarmee de kans op ongevallen te verlagen. 

Het uitvoeren van een RI&E draagt bij aan de verhoging van de efficiency van een onderneming. Door het in beeld brengen en aanpakken van risico’s en knelpunten draagt de RI&E bij aan het verlagen van (ziekte)verzuim en verhogen van medewerkerstevredenheid.

De RI&E wordt uitgevoerd door een ervaren (Hoger) Veiligheidskundige, waardoor u verzekerd bent van een gelijkwaardige gesprekspartner die op de hoogte is van de materie en recente wetswijzigingen. 

 

Naar aanleiding van de RI&E kan het noodzakelijk zijn om vervolgonderzoeken uit te voeren. Voorbeelden zijn: geluidsonderzoek, beeldscherm werkplekonderzoek en voorlichting, bepaling mate van blootstelling lichamelijke belasting en een gevaarlijke stoffen onderzoek. In overleg koppelen we de juiste kerndeskundige aan uw specifieke situatie en helpen u verder. Vervolgens laten we (bij organisaties van meer dan 25 medewerkers) de RI&E toetsen door een gecertificeerde arbodeskundige.

Uw onderneming, afdeling of functiegroep op arbeidsrisico's laten checken? Of is uw huidige RI&E verouderd? Neem dan gerust contact met ons op.

Ons doel

‘Het in beeld brengen van risico's en knelpunten om verzuim te verlagen.’

Bedrijfsgegevens

 

ABR Arbodienstverlening

Meester Vriensstraat 2

5246 JS  Rosmalen

073 691 17 21

info@abrarbodienst.nl

KvK: 17157318

BTW: NL817647430B01

Certificeringen:

 

ISO.9001_DNV-GL_RGB.JPG
Logo-SBCA.jpg
  • ABR Arbo bemiddeling

© 2021 | ABR Arbodienstverlening