top of page

Re-integratie

1e en 2e spoor

Wanneer een arbeidsdeskundige heeft vastgesteld dat uw medewerker vanwege zijn beperkingen niet meer kan terugkeren in zijn eigen werk komt heroriëntatie en re-integratie om de hoek kijken.
 

Wanneer er geen mogelijkheden liggen in andere (aangepaste en duurzame) functies binnen uw organisatie, (spoor 1) dan zult u uw medewerker moeten helpen re-integreren in ander werk bij een andere werkgever. Ook wel spoor 2 genoemd.

Voordat we een 2e spoor re-integratietraject starten, kunnen we een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. Bijvoorbeeld op basis van een advies in een arbeidsdeskundige rapportage. Zo weten we al in een vroeg stadium of een spoor-2 traject realistisch en haalbaar is, of juist niet.

Om een goed beeld te krijgen, spreken we uitgebreid met de medewerker en vatten we de bevindingen en conclusies samen in een rapportage. Daarmee geven we een gefundeerd advies over de bemiddelingskansen. 

Re-integratiekansen? Dan wordt er (wettelijk verplicht) een 2e spoor re-integratietraject opgestart. In dit traject bemiddelen we uw werknemer zo snel en efficiënt mogelijk naar een duurzame baan buiten uw eigen organisatie. Denk daarbij niet alleen aan het zoeken van passende vacatures. Wij begeleiden uw medewerker tevens bij het opstellen van een c.v., het schrijven van (open) sollicitatiebrieven en het voeren van sollicitatiegesprekken. Daarnaast zullen wij ons netwerk aanboren om mogelijk een passende baan voor uw medewerker te vinden en informeren we organisaties over de voordelen van een kandidaat in een spoor 2 traject. Gedurende het spoor 2 traject zult u periodiek op de hoogte gehouden worden van de voortgang en mogelijke slagingskansen van het traject.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op re-integratie gebied? Neem dan gerust contact met ons op. 

Ons doel

ABR-wit.png

‘Met intensieve persoonlijke begeleiding adequaat en duurzaam terugkeren in het arbeidsproces.’

bottom of page